Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij ADO Den Haag

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij ADO Den Haag

26-05-2015 13:00

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle ADO Den Haag-spelers die uit hun contract lopen.

Oleksandr Iakovenko
Iakovenko kwam de afgelopen transferperiode transfervrij over van het Italiaanse Fiorentina. De buitenspeler speelde sindsdien elf competitiewedstrijden waarin hij twee keer scoorde.

Mitchell Schet
Het contract van Schet is formeel opgezegd. Schet speelde twee seizoenen bij ADO en kwam destijds transfervrij over van FC Groningen. In totaal speelde de aanvaller 35 competitiewedstrijden namens de Hagenaars.

Gervane Kastaneer
ADO heeft een groot talent in huis in de persoon van Kastaneer. De jongeling sukkelde geruime tijd met blessures, maar lijkt nu zijn draai te hebben gevonden. Vooralsnog lijkt het aannemelijk dat Kastaneer langer aanblijft in Den Haag.

Malcolm Esajas
Het contract van Esajas, die dit seizoen werd verhuurd aan RKC Waalwijk, wordt niet verlengd. De buitenspeler kwam in een seizoen bij ADO slechts tot twee wedstrijden. Bij RKC was Esajas wél een basisklant.

Ninos Gouriye
Gouriye werd dit seizoen verhuurd aan Excelsior. Het contract van de aanvaller, en oud-Heraclied, wordt niet verlengd. Gouriye scoorde dit seizoen twee keer, waaronder uitgerekend een uitdoelpunt tegen zijn broodheer ADO. Ook Excelsior gaat niet verder met Gouriye.

Ricky van Haaren
Van Haaren, dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht, mag uitkijken naar een nieuwe club. De oud-Feyenoorder speelde 21 wedstrijden namens Dordrecht en scoorde de winnende treffer in het laatste competitieduel tegen Ajax.

Jong ADO Den Haag

Segun Owobowale
De achttienjarige Owobowale is een van de jeugdproducten van ADO. De club is nog in onderhandeling met de spits, die dit seizoen twee keer mocht invallen in de Eredivisie (foto, rechts).

 

Papito Merencia
Merencia mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De middenvelder speelde al sinds zijn jeugd bij ADO, maar brak nooit echt door in de hoofdmacht. Merencia speelde dit seizoen zeventien wedstrijden namens de beloften.

Hector Hevel
De optie in het contract van Hevel is gelicht. ADO is nog in gesprek met de middenvelder om zijn doorlopende contract open te breken en te verlengen. Hevel geldt als een van de talenten bij de Hagenaars en mocht dit seizoen twee keer invallen in de Eredivisie. De middenvelder is ook geselecteerd voor de voorselectie van Oranje onder 19 (foto, links). 

Mitchell de Vlugt
ADO gaat niet verder met jeugdspeler De Vlugt, van wie het contract formeel is opgezegd. De Vlugt maakte dit seizoen, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, zijn officiële debuut voor de hoofdmacht (foto, vierde van rechts). 

Richelo Fecunda
Fecunda heeft geen toekomst meer bij ADO. De jongeling wordt nog niet in verband gebracht met een andere club.

Dylan Nieuwenhuijs
Nieuwenhuijs speelde in de jeugd bij Ajax voor hij de overstap maakte naar Den Haag. Nieuwenhuijs zat dit seizoen een keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar kreeg nog geen speelminuten. Het is niet bekend of het contract van de aanvallende middenvelder wordt verlengd.

Rody de Boer
Voor De Boer is nog geen sprake van een officieel contract. De zeventienjarige doelman, die zichzelf ook bij enkele Engelse clubs mocht bewijzen, mocht al een paar keer meetrainen met de hoofdmacht.

 

Furkan Eren
Waar de toekomst van Eren ligt, is niet bekend. Eren speelde acht wedstrijden namens de beloften waarbij hij een keer doel trof.

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Wilson Eduardo
Eduardo werd in de tweede seizoenshelft op huurbasis overgenomen van Sporting Portugal. De aanvaller heeft bij Sporting nog een contract tot medio 2018.