Maaskant fileert oud-Ajacied: 'Belachelijk, ook deze actie slaat nergens op'
De Kamps pakte al twaalf gele kaarten in competitieverband

Maaskant fileert oud-Ajacied: 'Belachelijk, ook deze actie slaat nergens op'

22-05-2015 23:40
11

Robert Maaskant, de trainer van NAC Breda, heeft zijn handen vol aan middenvelder Joeri de Kamps. De oefenmeester voelt zich genoodzaakt om de oud-Ajacied aan te spreken op zijn gedrag.

De Kamps ontsnapte vrijdagavond aan een rode kaart, nadat VVV'er Jeffrey Altheer zijn noppen in zijn maag kreeg. De middenvelder kwam weg met een gele kaart. Het was niet de eerste keer dat De Kamps een kaart pakte. In competitieverband lukte hem dit al twaalf keer.

"Voetbal is een contactsport. Als je dit niet wilt, moet je maar op dammen gaan, zei mijn vader altijd. En Altheer is mijn collega niet", reageerde De Kamps tegenover De Telegraaf. Trainer Robert Maaskant vond de actie van zijn speler schandalig.

"Deze overtreding slaat helemaal nergens op", zei de oefenmeester. "Dit is een belachelijke overtreding. Hij pakt te makkelijk gele kaarten. Dat heb ik hem wel eens vaker verteld. Ook deze actie van hem maakt hij weer rond de middenlijn. Dat is niet goed."

NAC ging er echter wel met de zege vandoor. Dankzij een treffer van Guyon Fernandez boekten de Brabanders een goede uitgangspositie in aanloop naar maandag. Dan vindt de return plaats in het Rat Verlegh Stadion.