In het kort: Ronaldo - Messi: 48 - 43, Van der Wiel sluit seizoen in stijl af

In het kort: Ronaldo - Messi: 48 - 43, Van der Wiel sluit seizoen in stijl af

23-05-2015 23:48

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG sluit seizoen in stijl af
Paris Saint-Germain heeft het Franse voetbalseizoen in stijl afgesloten. De Franse kampioen won de slotwedstrijd tegen Stade de Reims in het eigen Parc des Princes met 3-2. Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd in het elftal van trainer Laurent Blanc. Bij afwezigheid van topschutter Zlatan Ibrahimovic eiste Edinson Cavani de hoofdrol voor zich op met twee doelpunten, Adrian Rabiot scoorde de andere Parijse treffer. Olympique Lyon gaat als nummer twee samen met 'PSG' de Champions League in. Clinton Njie bezorgde Lyon de winst in de afsluitende wedstrijd tegen Rennes: 0-1. Lyon hield AS Monaco, dat als nummer drie de voorronde van de Champions League in moet, vier punten achter zich. Met doelman Maarten Stekelenburg voor het laatst op de bank won Monaco met 1-0 bij FC Lorient.

Inter tast volledig mis
Internazionale lijkt dit seizoen naast Europees voetbal te grijpen. De formatie uit Milaan had zaterdag moeten winnen bij Genoa om uitzicht te houden op deelname aan de voorrondes van de Europa League, maar ging in de slotfase met 3-2 ten onder. Genoa komt door de zege op plek vijf in de Italiaanse Serie A, maar moet nog afwachten of het een licentie voor Europa krijgt. Die is in eerste instantie geweigerd door de UEFA, omdat Genoa de financiën niet op orde heeft. Inter gaf in het stadion Luigi Ferraris twee keer een voorsprong uit handen. Juraj Kucka besliste de wedstrijd vlak voor tijd in het voordeel van Genoa, waardoor Inter niet verder komt dan de achtste plaats.

Ronaldo troeft Messi af
Cristiano Ronaldo heeft voor het tweede jaar op rij de topscorerstitel in de Primera División gewonnen. De Portugese superster maakte in 35 wedstrijden liefst 48 doelpunten voor Real Madrid, een persoonlijk record. Ronaldo was in het seizoen 2011-2012 goed voor 46 doelpunten in de Spaanse competitie. De wereldvoetballer van het jaar scoorde dit seizoen vijf keer meer dan Lionel Messi, zijn Argentijnse rivaal die alle 38 competitiewedstrijden in actie kwam voor landskampioen FC Barcelona. Neymar (Barcelona) en Antoine Griezmann (Atlético Madrid) volgen op gepaste afstand met beiden 22 doelpunten. Ronaldo pakte vorig jaar ook de 'Pichichi-trofee' voor de topschutter van de Primera División met 31 doelpunten, drie meer dan Messi. De Argentijn maakte er de jaren daarvoor 46 (2012-2013) en 50 (2011-2012).

Suarez ontbreekt tegen Deportivo
Barcelona treedt in het slotduel van de Spaanse competitie aan zonder Luis Suárez. De Uruguayaanse aanvaller kampt met een hamstringblessure. Barça kroonde zich vorige week tot landskampioen en concentreert zich nu al op de Spaanse bekerfinale, volgende week zaterdag. Dani Alves, Gerard Pique en Ivan Rakitic krijgen om die reden rust tegen Deportivo la Coruna. 

Gewilde spits blijft bij Hoffenheim
Kevin Volland heeft zijn contract bij TSG Hoffenheim met vier seizoenen verlengd. De aanvaller ligt nu tot 2019 vast bij de subtopper uit de Bundesliga. Volland (22), drievoudig international van Duitsland, stond in de belangstelling van diverse clubs. Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg hadden de veelbelovende spits in het vizier. Hoffenheim trekt nu aan het langste einde. 

Clash Verhoek en fan
Wesley Verhoek moest vrijdagavond flink tot bedaren worden gebracht door teamgenoten. De aanvaller van Go Ahead Eagles stelde teleur in het play-offduel met De Graafschap (1-0) verlies. De gemoederen liepen daarna hoog op. Op het moment dat Verhoek richting het uitvak liep, kreeg hij de wind van voren van een Eagles-fan, die zich in één van de thuisvakken ophield. Een harde clash volgde, de speler en fan schreeuwden en stonden met rood aangelopen gezichten bijna hoofd tegen hoofd. Ploeggenoten en stafleden van Verhoek susten de boel.

Adebayor terug naar huis
Emmanuel Adebayor heeft vanwege privéredenen toestemming gekregen van Tottenham Hotspur om naar zijn vaderland Togo af te reizen. Dat is al de tweede keer. Op Facebook liet Adebayor doorschemeren problemen met familieleden te hebben. Mauricio Pochettino, manager van Spurs, is een echte peoplemanager: "Natuurlijk laten we hem naar Togo gaan om zijn problemen op te lossen. Dit gaat om zijn privéleven. Het is lastig voor hem", weet de trainer. Adebayor heeft bij Tottenham een contract tot medio 2016 en mag mogelijk weg.

PSV krijgt 'nee' te horen
Bert Konterman wordt niet de nieuwe trainer van PSV onder-19, ook wel de A1 van de club genoemd. De oud-international werd door Art Langeler gepolst, maar wil de functie niet bekleden, zo liet Thijs Slegers van Voetbal International via Twitter weten. Konterman blijft bij FC Twente. PSV zoekt een opvolger voor Pascal Jansen, de huidige trainer van PSV A1, die volgend seizoen Jong PSV gaat leiden.

Arbitrage gaat strijd aan
Eric Braamhaar, Tom van Sichem, Pieter Vink en Reinold Wiedemeijer laten zich niet zomaar aan de kant zetten door de KNVB. De voetbalbond wil na dit seizoen afscheid nemen van het kwartet. Het viertal laat zich echter niet piepelen en willen niet afzien van hun contract voor onbepaalde tijd. De KNVB dreigde dat de vier in de Jupiler League moesten fluiten, maar ook dat hielp niet.

Broertje Lukaku in de problemen
Jordan Lukaku kreeg vrijdag opnieuw een rijverbod, in totaal van zeven maanden en vijftien dagen - na een eerder verbod van een jaar. Daarnaast kreeg de voetballer een boete van 2.400 euro. Dit vanwege een snelheidsovertreding in de zomer van 2014, toen hij bij een trajectcontrole gemiddeld 175 kilometer per uur reed. Lukaku had op dat moment geen geldig rijbewijs, meldt Het Laatste Nieuws. Jordan Lukaku moet proeven op medisch, psychologisch, praktisch en theoretisch gebied afleggen voordat hij weer een geldig rijbewijs krijgt. Een celstraf dreigt als hij zich daar niet aan houdt.