Woedende Van Gaal: Hij zal komend seizoen als reserve beginnen
Fellaini verziekt het bij Van Gaal

Woedende Van Gaal: "Hij zal komend seizoen als reserve beginnen"

24-05-2015 20:01
1

Louis van Gaal is even klaar met Marouane Fellaini. De Belgische middenvelder van Manchester United werd zondag in de slotwedstrijd tegen degradant Hull City (0-0) met rood uit het veld gestuurd, voor een keiharde overtreding op Paul McShane.

"Heel stom van hem'', bromde Van Gaal. "Hij zal komend seizoen als reserve beginnen, aangezien hij de eerste wedstrijden een schorsing moet uitzitten. Dat is heel vervelend voor de speler, maar ook voor de manager en het team.'' Fellaini was in de 59e minuut in het veld gekomen, maar moest amper twintig minuten later al weer naar de kant omdat hij zijn noppen had gezet op het been van McShane.

"Ik kon het vanaf de bank niet zien, maar ik denk dat rood terecht was. Die jongen had zeven minuten nodig om weer op te staan'', aldus Van Gaal, die Angel Di Maria al vroeg moest wisselen vanwege een hamstringblessure. "Hij voelde iets en wilde geen risico nemen. Slim van hem. Volgens mij valt het mee.''

Voor Van Gaal zit zijn eerste seizoen bij United er nu op. "Met wat voor cijfer ik mijn eerste seizoen beoordeel? Dat laat ik maar aan jullie over. Dat lijkt me beter."