Spits in zak en as na het missen van kansen: 'Ik heb met mezelf te doen'
"We hebben als team geknokt"

Spits in zak en as na het missen van kansen: 'Ik heb met mezelf te doen'

25-05-2015 20:04
1

Glynor Plet beleefde maandagmiddag met Go Ahead Eagles een uiterst teleurstellende wedstrijd. De Deventenaren zijn door een 1-0 nederlaag tegen De Graafschap gedegradeerd naar de Jupiler League. Plet liet enkel opgelegde kansen om Go Ahead te helpen onbenut.

"We hebben als team geknokt", begint Plet zijn verhaal tegenover FOX Sports. "Iedereen wist wat op het spel stond en heeft alles gegeven. Als ik naar het hele seizoen kijk, zijn er fases geweest waarin we geen kansen creëerden. Dat gebeurde nu wel en dan moeten die ballen er ook gewoon in. Dat is denk ik het verhaal van dit seizoen."

Plet had Go Ahead enkele malen op voorsprong kunnen zetten. "Ik heb het met mezelf te doen. Tijdens de wedstrijd heb ik veel kansen gekregen. Vooral die kopbal moest tegen de touwen. Met mijn kwaliteiten zijn dit kansen die ik normaal gesproken maak. Nu lukte dat dus niet. Dan ga je jezelf toch afvragen waaraan het ligt. Het enige wat ik kan doen is doorgaan en hard blijven werken."

"Dat ze er niet ingaan, gaat aan je knagen. Hij moet er toch een keer invallen", vervolgt de voorhoedespeler. "Ik heb wel eens vaker drooggestaan en als je dan scoort ben je ook meteen weer los, maar nu lukt dat nog niet." Plet keert na een korte huurperiode weer terug naar Zulte Waregem, waar hij nog een contract voor twee seizoenen heeft.