Verheijen constateert: De Boer past trainingsmethode Ajax 'verkeerd' aan
"Ze zijn vaker gaan trainen"

Verheijen constateert: De Boer past trainingsmethode Ajax 'verkeerd' aan

26-05-2015 18:16
8

Na Fred Rutten is Frank de Boer aan de beurt bij Raymond Verheijen. De inspanningsfysioloog constateert dat de Ajax-trainer zijn trainingsmethodiek heeft aangepast.

Dat is volgens Verheijen een verkeerde keuze geweest. "Ze zijn vaker gaan trainen. In het begin van het seizoen verloren ze de Johan Cruijff Schaal. Moisander zei toen na afloop letterlijk: we zijn zo moe van de training", vertelt hij aan de NOS.

Verheijen zag het gat tussen Ajax en PSV snel groeien. "Voor de winterstop stond Ajax nog vier punten achter op PSV. Ajax stond er goed voor, beter dan in voorgaande seizoenen zelfs. Daarna zijn ze naar Qatar gegaan om twaalf dagen achter elkaar non-stop te trainen. In de eerste zeven wedstrijden ná de winterstop groeit het gat naar PSV tot veertien punten. In slechts zeven wedstrijden!"

Het werk van fitnesstrainers moet echter niet overdreven worden. "Als Cocu achterstevoren in de dug-out was gaan zitten dit seizoen, was PSV nóg kampioen geworden. Met spelers als Guardado, Wijnaldum, Depay, Luuk de Jong en ga zo maar door. Ajax en Feyenoord hebben die spelers niet."