'NEC en PSV zijn eruit: succescoach laat Nijmegen achter zich en vertrekt naar PSV'
NEC promoveerde dit seizoen naar de Eredivisie

'NEC en PSV zijn eruit: succescoach laat Nijmegen achter zich en vertrekt naar PSV'

26-05-2015 21:55
3

Ruud Brood wordt de nieuwe rechterhand van PSV-trainer Phillip Cocu. Dat meldt FOX Sports dinsdagavond. Brood, momenteel nog hoofdtrainer van Jupiler League-kampioen NEC Nijmegen, is rond met de landskampioen.

Alleen een afkoopsom stond de overgang van Brood naar PSV nog in de weg. De Nijmegenaren, die zich via de Jupiler League verzekerden van een terugkeer naar de Eredivisie, komt woensdag met een officieel statement omtrent de ontwikkelingen binnen de technische staf. Dat laat Bart van Ingen, algemeen directeur van NEC, weten via Twitter. "Wij komen morgen met een persverklaring inzake de technische staf", luidde zijn tweet.

Wedden

Meer odds

Brood kende afgelopen jaar een fantastisch en historisch seizoen met NEC, dat geen kind had aan de overige clubs in de Jupiler League. De Nijmegenaren eindigden met kop en schouders bovenaan en promoveerden zodoende naar de Eredivisie. PSV neemt afscheid van assistent-trainer Ernest Faber, die een rol als hoofdtrainer ambieert. Marcel Brands, technisch manager van PSV, laat de komst van Brood nog in het midden.