Algeheel amateurkampioen van Nederland: Hopelijk volgend jaar Eredivisie
"Ik ben echt heel blij"

Algeheel amateurkampioen van Nederland: "Hopelijk volgend jaar Eredivisie"

30-05-2015 21:13
2

FC Lienden kroonde zich zaterdagmiddag tot algeheel amateurkampioen van Nederland. Eén speler blijft echter niet actief in het amateurvoetbal: Youssef El Jebli.

De aanvaller gaat in de zomer naar De Graafschap. "Ik ben echt heel blij met die kans", reageert de 22-jarige El Jebli (foto, rechts) in gesprek met FOX Sports. "Iedereen staat achter me. Met het kampioenschap kan ik tevreden vertrekken."

De kans bestaat dat hij volgend seizoen in de Eredivisie speelt. De Graafschap strijdt zondag vanaf 12:30 uur met FC Volendam om promotie. "Ik hoop het dat het lukt. Morgen ga ik sowieso kijken, misschien in Volendam. Ik moet nog even kijken of dat kan. Maar eerst ga ik hier even een fijn feestje vieren."

Lienden was zaterdagmiddag op het eigen sportpark De Abdijhof ook in het tweede duel te sterk voor Kozakken Boys: 2-0. Lienden had vorige week in Werkendam al met 1-0 gewonnen. Rafael Uiterloo en Abderrahim Loukili bezorgden de ploeg van trainer Hans van de Haar zaterdag het algehele amateurkampioenschap.