Kwakkelend Ajax bood kans aan nieuweling: 'Daar ben ik echt blij mee'

Kwakkelend Ajax bood kans aan nieuweling: 'Daar ben ik echt blij mee'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2015 om 10:31ma 01-06-2015 om 10:31

Daley Sinkgraven maakte in februari zijn debuut voor Ajax, nadat hij in de winterse transferperiode op het laatste moment overkwam van sc Heerenveen. De jonge middenvelder kijkt in een interview op de officiële website van de club terug op zijn eerste maanden in Amsterdam.

Sinkgraven was pas negentien jaar toen hij de overstap maakte van sc Heerenveen naar de hoofdstad. Hij moest flink wennen, want het verschil tussen Meppel, waar Sinkgraven opgroeide, en Amsterdam was groot. "Dit is wel even wat anders dan Meppel of Heerenveen, ja. Er is altijd wel wat te doen. En daar zitten ook veel verleidingen bij. Daar moet je verstandig mee om zien te gaan", zegt Sinkgraven op de website van Ajax.

Met die verleidingen heeft Sinkgraven naar eigen zeggen geen moeite. Bij Heerenveen in de jeugd kreeg hij onder trainer Johnny Jansen harde lessen. "Hij heeft er bij mij wel heel erg op gehamerd dat ik er meer voor moest doen om echt te kunnen slagen als profvoetballer. Op elke training de beste willen zijn, nooit verslappen. Ik dacht er wat te makkelijk over, ging minder meters maken en voor je het weet, ontstaat er een domino-effect en gaat je conditie omlaag."

De middenvelder ziet het kwakkelende Ajax in de laatste seizoenshelft niet als iets negatiefs. "Natuurlijk was dat niet ideaal, maar aan de andere kant biedt zo'n situatie ook kansen. Mede daardoor heb ik sinds mijn komst al aardig wat minuten kunnen meepikken, waar ik echt blij mee ben. In een goed draaiend elftal zal een trainer niet zo snel gaan wisselen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws