Van Basten over Ajax-pupil: Ik had gedacht dat hij bij Juventus kon spelen
Van Basten blikt vooruit op Champions League-finale

Van Basten over Ajax-pupil: "Ik had gedacht dat hij bij Juventus kon spelen"

01-06-2015 13:41
7

Als Luis Suarez zaterdag aan de aftrap verschijnt van de Champions League-finale, dan staat er een oud-pupil van Marco van Basten in Berlijn. De huidige oefenmeester van AZ had in zijn tijd bij Ajax de Uruguayaan onder zijn hoede. 

"Hij is erg emotioneel", zegt Van Basten tegen Sky Sports over Suarez. "Ik wist dat hij een winnaar en een zeer goede speler was. Hij heeft een goede indruk achtergelaten bij Liverpool, maar hij wordt maar sterker en sterker. Ik had alleen niet verwacht dat hij bij Barcelona zou kunnen spelen. Ik dacht dat hij meer zou passen bij teams als Juventus of Internazionale. Het voetbal in Italië is namelijk net even wat anders dan in wat ze bij Barcelona voor ogen hebben."

Zelf won hij met AC Milan twee jaar op rij de Europacup I (voorloper Champions League). Gaat een club die historische prestatie in de jaren 1989 en 1990 herhalen? "Dat is niet gemakkelijk", zegt Van Basten. "Het is de belangrijkste prijs die je kunt winnen als speler. Om dat twee keer op rij te doen moet je twee jaar heel sterk zijn. Eén slechte wedstrijd en je bent gezien."