De Boer zet dikke streep door avontuur: Alleen als Ajax het zelf aangeeft
"Dan blijft hij ook echt bij Ajax"

De Boer zet dikke streep door avontuur: "Alleen als Ajax het zelf aangeeft"

01-06-2015 16:00
4

Frank de Boer blijft bij Ajax en wordt niet de nieuwe trainer van West Ham United. Dat bevestigt Guido Albers, zaakwaarnemer van de 45-jarige trainer, in gesprek met FOX Sports.

De naam van De Boer zingt de laatste dagen rond in Londen, terwijl ook Newcastle United nog steeds stiekeme hoop had. De twee Premier League-clubs kunnen echter beter elders rondkijken. "Frank heeft afgesproken dat hij komend jaar bij Ajax blijft. Dan blijft hij ook echt bij Ajax", stelt Albers.

"Zo zit Frank in elkaar. Alleen als Ajax zelf aangeeft niet meer met hem door te willen, komen andere clubs in beeld. Maar West Ham heeft zich in ieder geval niet gemeld."

West Ham is op zoek naar een opvolger voor Sam Allardyce, wiens aflopende contract niet werd verlengd. De Boer was volgens Engelse media de topkandidaat voor de vacature op Upton Park.

Ook Slaven Bilic (clubloos), Unai Emery (Sevilla) en Marcelo Bielsa (Olympique Marseille) worden genoemd. West Ham maakt binnen tien dagen bekend op wie de keuze valt, maar De Boer wordt het in ieder geval niet.