Routiniers kijken op van aparte werkwijze: 'Ongelofelijk dat hij dat vroeg'
Opvallend telefoontje naar routiniers

Routiniers kijken op van aparte werkwijze: 'Ongelofelijk dat hij dat vroeg'

02-06-2015 11:57
2

Ryan Taylor en Jonas Gutierrez van Newcastle United kregen op wel heel opmerkelijke manier te horen dat ze mochten vertrekken bij de Premier League-ploeg. Het tweetal moest het via een telefoontje van de trainer vernemen.

De dertigjarige Taylor werd gebeld door interim-trainer John Carver. Hij speelt al zes seizoenen voor Newcastle. "Hij belde me en vertelde me dat de club me geen nieuw contract ging aanbieden. Toen vroeg hij me ineens of ik de telefoon door kon geven aan Jonas Gutierrez, dat was ongelofelijk", zegt Taylor tegen Sky Sports.

Beide routiniers, Gutierrez is 31, werd verteld dat ze op zoek kunnen naar een nieuwe werkgever. "Toen ik hem sprak, klonk hij overstuur. Hij moest twee professionals vertellen dat het avontuur voor hen afliep bij Newcastle, terwijl we allebei al lang bij de club spelen. Ik kan hem niet kwalijk nemen dat hij doet wat er van hem gevraagd wordt van bovenaf."

Gutierrez scoorde in de laatste wedstrijd van het seizoen, waardoor Newcastle op het hoogste niveau actief blijft. Hij was in maart teruggekeerd van een langdurig herstel van teelbalkanker.