Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken in de Engelse top

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken in de Engelse top

04-06-2015 12:30
1

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Premier League hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers van de Engelse Champions League-ploegen die tegen het einde van hun contract zitten.

Chelsea

Didier Drogba
De held van de Champions League-finale in 2012 keerde afgelopen jaar terug en pakte dit seizoen nog even een landstitel mee. De 37-jarige spits heeft aangegeven graag nog een jaar door te willen voetballen.

Gaël Kakuta
Deze jonge Fransman (23) leverde Chelsea bijna een transferverbod op na zijn overgang van Lens. Kakuta heeft nooit de hype waargemaakt en na een reeks van uitleenbeurten (meest recentelijk Rayo Vallecano) zal hij deze zomer de club verlaten. 

Manchester City

John Guidetti
De Zweed heeft nooit meer dezelfde hoogtes bereikt na zijn spraakmakende seizoen in De Kuip. Hij kwam recentelijk op huurbasis uit voor Celtic, maar mag op zoek naar een nieuwe club. Momenteel is er interesse uit Frankrijk, waar zijn salariseisen geen struikelblok lijken te zijn.

Micah Richards
De goedlachse Engelsman is een populair figuur in het Etihad Stadium, maar zijn tijd bij City lijkt erop te zitten. Richards kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Fiorentina en kan nu uitkijken naar een nieuw avontuur.

Richard Wright
Sinds zijn overgang van Ipswich Town drie jaar geleden, speelde Wright geen wedstrijd voor Manchester City. Daar zal het ook bij blijven, want zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

Arsenal

Abou Diaby
Het tijdperk van de middenvelder bij Arsenal werd vooral gekenmerkt door de vele blessures die hij te verduren heeft gehad. In tien seizoenen in Noord-Londen kwam de Fransman slechts tot 128 competitiewedstrijden.

Damián Martínez
De Argentijnse doelman kreeg eigenlijk alleen speeltijd tijdens zijn uitleenbeurten aan lagere divisieclubs. Dankzij blessures van Wojciech Szczęsny en David Ospina kwam hij toch nog tot vier optredens voor Arsenal dit seizoen.

Manchester United

Tom Cleverley
Louis van Gaal zag het al snel niet zitten in Cleverley, daarom werd hij het afgelopen seizoen uitgeleend aan Aston Villa. Ondanks dat de club uit Birmingham tegen degradatie vocht, maakte de Engelsman indruk. Villa zou de middenvelder transfervrij willen oppikken.

James Wilson
De jonge Engelsman brak dit seizoen door bij de club waar hij vanaf zijn veertiende speelt. In zeventien wedstrijden kwam hij tot een tweetal goals. Manchester United leek in de winter goede hoop te hebben op een contractverlenging. Sindsdien is het angstvallig stil gebleven rond de talentvolle aanvaller.

Ben Amos
Aangezien hij inmiddels tot vierde doelman is teruggevallen in de pikorde, zal de 25-jarige Amos waarschijnlijk regelmatig zijn zaakwaarnemer aan de telefoon hebben om een nieuwe club te vinden.