Clasie maakt voorkeur duidelijk: Ik hoef niet naar zo'n land, wil daar niet zitten
"Daar staan ze open voor"

Clasie maakt voorkeur duidelijk: "Ik hoef niet naar zo'n land, wil daar niet zitten"

04-06-2015 07:12
5

Jordy Clasie is klaar voor een stap naar een topcompetitie. Dat laat de middenvelder van Feyenoord weten in een interview met De Volkskrant. De kapitein van de Rotterdammers 'hoopt op een drukke zomer', zo kopt de krant.

De 23-jarige Clasie wil naar Spanje, Italië, Duitsland of Engeland. "Ik hoef niet naar een land als Rusland, ik zou daar niet willen zitten", aldus Clasie in de krant. Hij wordt binnenkort voor de tweede keer vader en moet dus ook aan zijn gezinssituatie denken. Is de familie-Clasie klaar voor een stap naar het buitenland? "Daar staan ze open voor."

Clasie heeft een zwaar seizoen met Feyenoord achter de rug, waarin hij zag dat trainer Fred Rutten werd ontslagen. "Je moet zo snel mogelijk proberen dat van je af te zetten. De trainer dit en de trainer dat. Je krijgt elke dag weer van die vragen naar je hoofd. Dat doet veel met een mens. Ondanks dat je zelf zegt dat het niets met je doet, kan het toch op de één of andere manier misschien iets met je doen."

Hij vond echter rust, thuis bij zijn gezin. "Dan lacht er een kleintje naar je en dan vergeet je alle randzaken weer", glimlacht Clasie, die zich in zijn woning in Haarlem kon terugtrekken. "Ik ben niet veel op straat. Over het algemeen zal je me niet drie keer in de week in de stad zien."