'Vooral Engelse interesse voor Ajacied, die niet wil verlengen voor één miljoen'

'Vooral Engelse interesse voor Ajacied, die niet wil verlengen voor één miljoen'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2015 om 07:26do 04-06-2015 om 07:26

Nicolai Boilesen vertrekt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk bij Ajax. De linksback heeft nog een doorlopend contract tot medio 2016, maar wilde die verbintenis niet verlengen. Zelfs niet voor het maximale salaris, zo meldt De Telegraaf. De gesprekken werden dan ook gestaakt.

De ochtendkrant weet dat de 23-jarige verdediger heeft geweigerd om bij te tekenen voor één miljoen euro bruto per jaar. Op dat bedrag zou hij recht hebben, aangezien Boilesen al tweemaal eerder een contract met Ajax tekende. Dit zou de derde keer worden en bij een derde contract had Boilesen recht op het maximale salaris bij Ajax.

Ook dit bedrag kon Boilesen niet over de streep trekken, waarna hij een transferverzoek deed aan Marc Overmars, technisch directeur van Ajax. Naar verluidt kan de verdediger in het buitenland een stuk meer verdienen en is er 'vooral interesse vanuit Engeland'. Ook Atlético Madrid en Sevilla zouden in de markt zijn voor de back.

Ajax reageerde volgens het dagblad verbaasd op het feit dat Boilesen niet wilde verlengen voor het maximale salaris. Mitchell Dijks is de beoogde opvolger van Boilesen, maar Ajax kon nog geen akkoord bereiken met diens club Willem II.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws