Topjaar in Eindhoven: En nu een toptransfer voor mij en een topbedrag voor PSV

Topjaar in Eindhoven: "En nu een toptransfer voor mij en een topbedrag voor PSV"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2015 om 07:59do 04-06-2015 om 07:59

Memphis Depay staat voor een droomtransfer naar Manchester United. De 21-jarige linksbuiten stapt voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro over van PSV naar de Engelse grootmacht en is vol vertrouwen.

Met 22 goals werd hij topscorer van de Eredivisie. "Het is moeilijk vergelijken, maar als je me vraagt om een inschatting te maken, dan denk ik dat ik misschien vijftien van die 22 goals van dit seizoen ook in Engeland kan maken", zegt de zelfverzekerde Depay in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen ik op 15 stond, stond Neymar op 17. Robben had er 17 toen hij half april geblesseerd raakte en zijn seizoen voorbij was. Knap van die jongens, want als je realistisch bent, is het voor hen moeilijker om zoveel te scoren dan voor mij."

Depay zal het volgend jaar gaan merken. "Of ik al van United droom 's nachts? Dat niet. Maar ik heb er heel veel zin in. Ik kan eigenlijk niet wachten om te beginnen, maar ik moet verstandig zijn. Straks eerst een goede vakantie nemen. Dat is nodig, want het vorige seizoen was ook al lang door het WK. Ik ga straks naar Miami, heerlijk drie weken bijtanken en dan in juli vol aan de bak", aldus Depay. "Ik ben vooral benieuwd naar de passie voor het voetbal in Engeland. Ik hoor van jongens bij Oranje dat het niet te vergelijken is met Nederland."

Natuurlijk gaat hij ook het nodige missen. "Mijn vrienden en familie, die ga ik het meest missen. En alles bij PSV. Ik vind het oprecht mooi dat ik door de voordeur wegga. Kampioen geworden, topscorer, talent van het jaar en nu een toptransfer voor mij en een topbedrag voor PSV. We hebben goed voor elkaar gezorgd, haha. Een win-winsituatie voor iedereen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws