Van Basten doet opvallende voorspelling: 'Messi is niet onmogelijk te stoppen'
"Het is genieten om te zien hoe hij speelt"

Van Basten doet opvallende voorspelling: 'Messi is niet onmogelijk te stoppen'

04-06-2015 14:22
8

Marco van Basten denkt dat Juventus zeker niet kansloos is in de Champions League-finale van zaterdag tegen FC Barcelona. Het onderlinge duel tussen Patrice Evra en Lionel Messi is in zijn ogen cruciaal.

Van Basten kijkt uit naar de eindstrijd in Berlijn. "Juventus bewees al in de halve finale tegen Real Madrid dat ze grote teams kunnen verslaan", aldus de oud-spits in een persbericht van Nissan. De grootste uitdaging voor de Italiaanse kampioen ligt in het afstoppen van Messi, die in bloedvorm is.

"Messi is zeker een van de grootste spelers aller tijden. Hij speelt in een erg goed team en FC Barcelona is de afgelopen tien jaar telkens al het te kloppen team geweest. Messi is de kers op de taart voor dit team. Het is genieten om te zien hoe hij speelt en hij maakt altijd het verschil."

Evra, de linksback van Juventus, heeft volgens Van Basten de sleutel in handen. "Hij is een zeer ervaren verdediger. Hij moet zien dat hij dicht bij Messi blijft om hem geen kans te geven. Messi is te stoppen, dat is niet onmogelijk. Als je als aanvaller moet spelen tegen een goed georganiseerde verdediging is het altijd moeilijk om te scoren."

San Marco heeft een opvallende voorspelling in petto voor de Champions League-finale. "Oké, als ik het dan toch moet zeggen, ik ga voor een 2-2 na extra tijd. En daarna denk ik, en dat zeg ik niet omdat ik half Italiaan ben, dat Juventus wint met penalty's."