Hiddink lovend over 'vechter': 'Mooi om te zien dat hij aan kan haken'
Vrijdag wacht de oefeninterland tegen de VS

Hiddink lovend over 'vechter': 'Mooi om te zien dat hij aan kan haken'

04-06-2015 17:46
1

Steven Berghuis mocht de afgelopen weken ruiken en proeven aan het grote werk van Oranje. Bondscoach Guus Hiddink was tijdens zijn persconferentie lovend over de inzet van de AZ-aanvaller.

Het was de eerste keer dat Berghuis werd opgeroepen voor Oranje, maar aan de woorden van Hiddink te horen zeker niet de laatste. Aankomende vrijdag staat het oefenduel met de Verenigde Staten op het programma. Volgende week wacht de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. "Het is mooi om te zien hoe die jonge jongens voor het eerst binnenkomen, zoals Berghuis", luidden de woorden van Hiddink. "Hij kwam vol enthousiasme en prima binnen de eerste week."

Naarmate de tijd vorderde nam ook de concurrentie toe, zag Hiddink. Hij looft de vechtersmentaliteit van onder meer Berghuis. "De tweede week komen er wat jongens bij. Dan gaat het al iets steviger. Het is dan mooi om te zien of ze dan ook aan kunnen haken. Ze krijgen even een 'setback' in de trainingen en dan is het goed om te zien dat ze zich daar doorheen vechten."

De 23-jarige aanvaller kende een goed seizoen in dienst van AZ, waarmee hij beslag legde op de derde plaats. In 22 duels was hij goed voor elf doelpunten. Jaren geleden maakte hij deel uit van FC Twente, maar daar wist hij nooit zijn visitekaartje af te geven. Daarop besloten de Tukkers om hem te verhuren aan VVV-Venlo, om vervolgens in Alkmaar aan de slag te gaan.