'Groningse transfer nabij; bekerwinnaar pikt 'tweede Tadic' op in Servië'
20-jarige aanvaller staat te boek als groot talent

'Groningse transfer nabij; bekerwinnaar pikt 'tweede Tadic' op in Servië'

04-06-2015 20:33
3

FC Groningen heeft Mijat Gacinovic op de korrel. Afgelopen zomer onderhandelde de bekerwinnaar al met FK Vojvodina over een transfer van de jonge linksbuiten. Toen ging de deal niet door, nu is Groningen volgens Servische media opnieuw concreet voor Gacinovic.

De Trots van het Noorden bracht vorig jaar een bod van ongeveer anderhalf miljoen euro uit bij de club waar Groningen in 2010 ook Dusan Tadic op wist te pikken. FK Vojvodina wimpelde het bod destijds af en gaf naar verluidt ook in januari van dit jaar aan dat er over een verkoop van de talentvolle vleugelaanvaller niet viel te praten. Dat ligt nu anders. Gacinovic is inmiddels eigendom van een Zwitsers investeringsfonds.

Zodoende heeft FK Vojvodina weinig meer te zeggen over de sportieve toekomst van de jongeling. Het investeringsfonds is maar al te bereid om Gacinovic met winst door te verkopen. De 20-jarige linkspoot maakte afgelopen seizoen elf competitiedoelpunten voor zijn club en geldt in Servië als één van de grootste talenten van het land. 

Tadic, inmiddels speler van Southampton, was één van de grootste transfersuccessen uit de historie van Groningen. Twee seizoenen na zijn komst werd de technicus voor bijna acht miljoen euro verkocht aan FC Twente.