Dijkhuizen zet Engelse tabloids nu al op scherp: 'Hij krijgt besprekingen per sms!'
"Als je trainer bent, heb je te maken met emoties"

Dijkhuizen zet Engelse tabloids nu al op scherp: 'Hij krijgt besprekingen per sms!'

05-06-2015 08:59
3

Marinus Dijkhuizen heeft direct voor opschudding gezorgd in Engeland. De tabloids zijn het namelijk niet gewend dat een oefenmeester de directeuren van een club, in dit geval Brentford FC, tijdens de rust van een wedstrijd om hulp vraagt.

De tabloid Daily Star kopt: 'Oh my God, Dijkhuizen krijgt in de rust zijn teambesprekingen gestuurd per sms.' Daarmee slaat de boulevardkrant de plank enigszins mis. Dijkhuizen staat namelijk bekend als oefenmeester die ook graag gebruikmaakt van de statistieken. Hij laat zich bij zijn nieuwe club Brentford in de rust informeren door co-directeuren Rasmus Ankersen en Phil Giles over de statistische analyse van het duel. Dat is ook een voorwaarde van de club.

Wedden

Meer odds

Aan de hand daarvan kan Dijkhuizen zijn tactiek aanpassen. Ankersen: "Als je trainer bent, heb je te maken met emoties en je eigen analyse over het team. Wij denken dat het belangrijk is om een objectieve analyse te hebben en dat te vergelijken met je eigen analyse. Het is niet zo dat intuïtie en gevoel geen rol spelen in het voetbal. Maar wij bieden een ander perspectief. Zo werken we bij Brentford. In samenwerking met Marinus bepalen we welke informatie op welk moment van belang is."