'Van Persie vertrekt uit Engeland en verzekert zich van Champions League'
Oranje-spits nadrukkelijk genoemd

'Van Persie vertrekt uit Engeland en verzekert zich van Champions League'

05-06-2015 09:29
9

Robin van Persie wordt opnieuw gelinkt aan een transfer naar Italië. Niet Juventus, maar SS Lazio heeft naar verluidt de beste papieren om de spits los te weken bij Manchester United.

De Romeinen beëindigden anderhalve week geleden het seizoen in de Serie A met een derde plek. Na de zomer wacht dus de rentree in de Champions League en om geen modderfiguur te slaan, is de club op zoek naar versterkingen. In die zoektocht is de naam van Van Persie meerdere keren gevallen, schrijft Il Messaggero.

Wedden

Meer odds

Claudio Lotito, de rijke eigenaar van de club van Stefan de Vrij en Edson Braafheid, is volgens de Italiaanse krant nog maar één stap verwijderd van de komst van Van Persie. De afgelopen weken zouden de Italianen op de koffie zijn gegaan bij Manchester United om te praten over een transfer.

In eerste instantie werd gedacht dat het was voor Javier Hernandez, maar Van Persie blijkt het doelwit. De Oranje-topscorer aller tijden heeft een aflopend contract, zit op een dood spoor op Old Trafford en moet ongeveer vijftien miljoen euro kosten. Igli Tare, technisch directeur van Lazio, kondigde maandag aan dat er deze week nog een versterking wordt gepresenteerd in Rome.