Belangstelling voor Chery bevestigd, Ajax, Feyenoord en PSV houden zich stil
"Tjaronn wil naar een echt voetballand"

Belangstelling voor Chery bevestigd, Ajax, Feyenoord en PSV houden zich stil

08-06-2015 11:55
4

Tjaronn Chery staat voor een mooie transfer. In elk geval SS Lazio en Werder Bremen hebben belangstelling voor de uitblinker van FC Groningen. Dat wordt maandag door zaakwaarnemer Erzin Arkan bevestigd.

Lazio en Werder zijn bovendien niet de enige clubs met interesse. "Plus nog een club uit Spanje, maar die kan ik nog niet bekendmaken. Daarover binnenkort meer", aldus Arkan tegen FOX Sports. Ook uit China is belangstelling getoond, Guangzhou R&F zou Chery voor liefst drie miljoen euro willen overnemen.

De Chinezen kunnen dat plan echter in de ijskast zetten, Chery gaat niet naar Azië. "Tjaronn wil naar een echt voetballand. De Arabische Emiraten, Qatar, China, dat komt pas aan bod als hij op het einde van zijn carrière is beland", aldus Arkan, die wel op een transfer naar het buitenland rekent. Ajax, Feyenoord en PSV lijken de middenvelder te laten lopen.

"Op dit moment heeft geen Nederlands topclub zich gemeld. Tjaronn wil graag ergens anders kijken, de volgende stap maken. Hij is 27, een prima leeftijd om het buitenland te verkennen", besluit de zaakwaarnemer van Chery, die in Groningen nog tot medio 2016 vastligt. Zondag viel hij af voor de selectie van Oranje tegen Letland.