'Ajax en Bayern grijpen mis; PSV gaat met groeibriljant van 1,3 miljoen aan de haal'
Transfer voor PSV

'Ajax en Bayern grijpen mis; PSV gaat met groeibriljant van 1,3 miljoen aan de haal'

09-06-2015 07:06
16

PSV troeft Ajax en Bayern München af in strijd om het zeventienjarige Deense toptalent Nikolai Laursen van Brondby IF, zo meldt De Telegraaf. Die clubs hadden ook belangstelling voor de Deen. De ochtendkrant stelt dat de aanvaller voor naar verluidt 1,3 miljoen euro wordt gekocht.

Laursen zal een contract voor drie seizoenen ondertekenen in Eindhoven, nadat hij met goed gevolg een medische keuring heeft afgerond. Daarna moeten ook de laatste formaliteiten worden afgewikkeld, meldt de krant. Het Eindhovens Dagblad houdt nog een slag om de arm. PSV heeft volgens die krant namelijk nog geen akkoord bereikt met Brondby over de transfersom, die rond de één miljoen euro moet liggen. Ook met de speler zelf ligt er nog geen akkoord.

Het contract van Laursen loopt volgend jaar af, waardoor PSV verplicht is een transfersom over te maken aan Brondby. Hij zal waarschijnlijk deel gaan uitmaken van de selectie van Jong PSV. Ook Frenkie de Jong van Willem II is nog in beeld. Ook hij moet geld kosten - en er is nog geen akkoord. Met Armando Obispo heeft PSV wel een overeenkomst. De centrumverdediger uit eigen jeugd ontertekent op korte termijn een driejarig contract.