Lens zoekt nieuw avontuur: Er is onrust en daarom wil ik weg, dat is logisch
Aanvaller won dit seizoen de landstitel en de beker

Lens zoekt nieuw avontuur: "Er is onrust en daarom wil ik weg, dat is logisch"

09-06-2015 10:48
2

Jeremain Lens wil graag vertrekken bij Dinamo Kiev, ondanks het succes op het veld en het goede salaris. De oud-speler van AZ, NEC en PSV wil weg uit Oekraïne, vanwege de oorlog die sinds vorig jaar in het land woedt.

''Ik hoop dat Dinamo Kiev meewerkt als er een mooie club voor me komt. Maar als ze me aan mijn contract houden, vind ik dat ook niet erg'', aldus Lens, die nog een contract van twee jaar heeft tegen een vorstelijk salaris. De 27-jarige aanvaller heeft al eerder dit jaar bij de club aangegeven te willen vertrekken, gezien de situatie in Oekraïne. 

"De clubleiding begreep dat wel, ze snappen alle buitenlandse jongens die zo praten. Wij zijn naar een land toegekomen waar nu onrust is en willen daarom vertrekken, dat is logisch. Wij hebben een uitweg. Voor de jongens die uit Oekraïne komen, ligt dat heel anders", vertelt Lens aan het ANP.

Lens won naast de beker ook de landstitel bij Dynamo Kiev, wat een mooi avontuur in de Champions League zou betekenen. ''Zes mooie wedstrijden, dat is op zich een mooie uitdaging. Maar ik sta er nog steeds hetzelfde in. Ik wacht af wat deze zomer gaat gebeuren'', aldus de 29-voudig international, die vorige week na lange tijd weer terugkeerde bij het Nederlands elftal.