Juventus slaat wéér toe en legt Real Madrid-middenvelder voor vier jaar vast
Middenvelder vertrekt transfervrij

Juventus slaat wéér toe en legt Real Madrid-middenvelder voor vier jaar vast

09-06-2015 15:06
7

Sami Khedira maakt definitief de overstap naar Juventus. De Italiaanse kampioen heeft de komst van de Duitse middenvelder dinsdagmiddag afgerond.

Juventus heeft Khedira voor vier seizoenen vastgelegd, maakt de club vol trots bekend. Het contract van de Duitser gaat op 1 juli in, op het moment dat zijn overeenkomst in Spanje afloopt. Khedira was transfervrij op te pikken bij Real Madrid, nadat hij eerder dit jaar de keuze maakte niet te verlengen.

De strijd om de handtekening van de 28-jarige international barstte vorig jaar al los en clubs als Arsenal en Chelsea zaten nog altijd op het vinkentouw. Juventus heeft de slag echter gewonnen, zo werd al duidelijk toen Khedira twee weken geleden met succes een medische keuring doorstond. De verwachting is dat het vertrek van Andrea Pirlo nu slechts een kwestie van tijd is.

Op de clubsite geeft Juventus, dat eerder al 32 miljoen euro neertelde voor Paulo Dybala, hoog op over de nieuweling, die 'één van de meest complete middenvelder van zijn generatie' wordt genoemd. 'Hij combineert een opmerkelijke sportiviteit met een uitstekende techniek, visie en een hoge dosis kracht.'

Khedira begon zijn carrière in de Bundesliga bij VfB Stuttgart en verdiende in de zomer van 2010 een toptransfer naar Real Madrid. In Spanje won hij een Champions League, een landstitel, twee bekers, de Spaanse Supercup, de Europese Supercup en het WK voor clubteams.