Benfica bevestigt opmerkelijke keuze van duurste Ajax-aankoop ooit
'We wensen hem heel veel succes'

Benfica bevestigt opmerkelijke keuze van duurste Ajax-aankoop ooit

09-06-2015 16:24
5

Miralem Sulejmani zet zijn loopbaan voort in de Zwitserse competitie. Young Boys neemt de aanvaller per direct over van Benfica, dat de transfer dinsdag wereldkundig maakt.

Benfica meldt dat er een akkoord ligt met Young Boys over de transfer van Sulejmani. In een korte verklaring wordt de 26-jarige Serviër bedankt voor bewezen diensten en zijn professionaliteit. 'We wensen hem heel veel succes in de nieuwe fase in zijn carrière', aldus de Portugese topclub, die geen mededelingen doet over een eventuele transfersom.

Sulejmani zat op een dood spoor in Lissabon. In de zomer van 2013 kwam hij transfervrij over van Ajax, maar na een aardige start belandde hij daar ook op de bank. Vorig jaar stond de aanvaller nog aan de aftrap van de Europa League-finale tegen Sevilla, maar werd hij al vroeg de wedstrijd uitgeschopt.

Het afgelopen seizoen kwam Sulejmani tot slechts vier competitiewedstrijden. Hij staat nog altijd in de geschiedenisboeken van Ajax én de Eredivisie, met zijn transfersom van 16,25 miljoen euro. Dat maakt de oud-speler van sc Heerenveen de duurste binnenlandse transfer ooit in Nederland en de duurste aankoop in de Ajax-historie.