Slecht nieuws voor Messi: belastingfraude van vader heeft vervelende gevolgen
Rechtzaak tegen Messi gaat door

Slecht nieuws voor Messi: belastingfraude van vader heeft vervelende gevolgen

10-06-2015 13:42
10

Lionel Messi wordt vervolgd voor belastingfraude. Dat maakte de Spaanse rechtbank in Barcelona woensdag bekend. De speler van FC Barcelona zou samen met zijn vader in de jaren 2007, 2008 en 2009 voor 4,1 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

De vader van Messi, Jorge Horacio, zou de portretrechten van zijn zoon hebben gekocht via bedrijven in Belize en Uruguay, om zo het betalen van belasting te omzeilen. Messi probeerde de afgelopen maanden zijn onschuld te bewijzen, maar de rechtbank heeft bepaald dat hij toch voor de rechter moet verschijnen, meldt de Spaanse krant El País.

Messi zegt van niks af te weten. Hij was in de tijd van de mogelijke fraude minderjarig. De 27-jarige aanvaller en zijn vader hebben volgend het medium geprobeerd om de zaak op te lossen met een schikking van 53 miljoen euro, maar dat was tevergeefs. Zijn vader wordt ervan verdacht dat hij een bedrijvennetwerk heeft opgezet in het buitenland om zo de Spaanse autoriteiten te vermijden.

In juni vorig jaar werd Messi zelf nog vrijgesproken van belastingfraude, maar het onderzoek naar zijn vader liep wel door. Messi moet nu in die zaak alsnog voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden.