Van den Brom richt pijlen naar verluidt op N'Sakala

AZ-target staat er niet goed op en 'zet bloemetjes buiten': 'Stop met die mopjes'
"Elk negatief ding over hem straalt namelijk op mij af"

AZ-target staat er niet goed op en 'zet bloemetjes buiten': 'Stop met die mopjes'

11-06-2015 08:38
2

Fabrice N'Sakala (24) staat er niet heel goed op bij RSC Anderlecht. De linksback, die wordt gevolgd door AZ, maakt de verwachtingen niet waar en laat zich geregeld in het uitgaansleven zien. En dat onder leiding van Steven Defour.

Anderlecht-voorzitter Herman Van Holsbeeck waarschuwde Defour al dat hij moest stoppen met stappen om van blessures af te komen. En nu spreekt N'Sakala zich uit. "In het begin was er geen commentaar over mijn band met Defour. Nu is het plots een item. Er wordt gezegd dat Steven zijn manier van leven moet veranderen en zich beter moet verzorgen, maar laat mij daar alsjeblieft buiten", zegt het transferdoelwit van AZ tegenover Het Nieuwsblad.

"Elk negatief ding over Steven straalt namelijk op mij af. Als Defour in een discotheek gesignaleerd wordt, dan moet ik niet ver weg zijn: zo redeneren de mensen. Soms belde mijn makelaar me ook 's nachts op om te vragen waar ik nu weer uithing. Ik was zogezegd in het uitgaansleven gespot, terwijl ik gewoon thuis zat. Akkoord, ik woonde een tijdje bij Steven, maar dat is voorbij. Ik heb nu weer mijn eigen leven."

N'Sakala mag inmiddels al uitkijken naar een andere club. "Op de club zijn ze ervan overtuigd dat ik niet genoeg slaap. Mij viseren ze, maar Defour niet, hé. Ik vroeg zelfs aan Steven om te stoppen met zijn mopjes op training. Als ik eens een slechte pass gaf, grapte Steven altijd dat ik weer de bloemetjes had buitengezet. De dag erna mocht ik het dan wel gaan uitleggen bij Van Holsbeeck, terwijl ze Defour met rust lieten. Ach, misschien zoekt Anderlecht een motief om de komst van een andere speler te rechtvaardigen. Maar ik kan leven met concurrentie, hoor."