Messi zoekt naar oorzaken: 'De spelers waren goed, alleen lukt het steeds niet'
Argentinië probeert haar eerste titel in 22 jaar te pakken

Messi zoekt naar oorzaken: 'De spelers waren goed, alleen lukt het steeds niet'

11-06-2015 14:25
2

De inwoners van Argentinie wachten al 22 jaar op een hoofdprijs van de nationale ploeg. Lionel Messi hoopt dat zijn land op de Copa América eindelijk een einde kan maken aan die reeks.

Sinds de overwinning in de Copa América in 1993, greep Argentinië naast alle prijzen. De blauwwitten wonnen weliswaar twee keer op de Olympische Spelen, echter is dat een toernooi voor voornamelijk jeugdspelers. Volgens Messi ligt het falen niet aan de kwaliteit van de spelers. "We hebben sinds 1993 enkele goede selecties gehad, maar het is steeds net niet gelukt", zei de viervoudig wereldspeler van het jaar tijdens een persconferentie.

De grootste droom van de 27-jarige Messi is om ooit nog eens wereldkampioen te worden. Vorig jaar in Brazilie bracht de Barcelona-ster zijn land naar de WK-finale, waarin Duitsland na een verlenging met 1-0 te sterk was. "We kwamen op het WK ook net tekort. Het is nog altijd mijn grote doel om wereldkampioen te worden, daar droom ik van. Verschillende van mijn ploeggenoten bij FC Barcelona hebben het WK al gewonnen, zij weten hoe bijzonder het is."