'Eigenaar bevestigt: aan Ajax gelinkte verdediger eerste zomeraanwinst Chelsea'

'Eigenaar bevestigt: aan Ajax gelinkte verdediger eerste zomeraanwinst Chelsea'

Gepubliceerd: donderdag 11 juni 2015 om 14:42do 11-06-2015 om 14:42

Chelsea heeft de eerste zomerse aanwinst volgens Roemeense media binnen. De zeventienjarige verdediger Cristian Manea versterkt in de zomer de selectie van trainer José Mourinho.

De Londense ploeg neemt Manea, die vorig jaar heel voorzichtig in verband werd gebracht met Ajax, over van de Roemeense club Viitorul Constanta. Dat bevestigde de eigenaar van de club donderdag.

In 2014 werd Manea de jongste speler die debuteerde voor de Roemeense nationale ploeg. Hij was zestien jaar toen hij de volle negentig minuten volmaakte tijdens de interland tegen Albanië.

Engelse media haken in op de band met Vitesse en opperen dat Chelsea de jonge verdediger weleens uit zou kunnen lenen aan de Arnhemse ploeg in de Eredivisie. Afgelopen seizoen kwamen Bertrand Traoré, Wallace en Josh McEachran al op huurbasis uit voor Vitesse.

Bij de club van Mourinho breken jonge talenten maar zelden door in het eerste elftal. Nathan Aké voetbalt daar bijvoorbeeld al jaren, maar tot een doorbraak kwam het nog niet in Londen.

Bekijk hieronder een compilatie van Manea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws