Serieuze Eredivisie-belangstelling voor oude bekende van Cambuur en Heerenveen
Drie ploegen concreet

Serieuze Eredivisie-belangstelling voor oude bekende van Cambuur en Heerenveen

11-06-2015 15:00

Meerdere Eredivisie-clubs zijn in een race verwikkeld om de handtekening van Stefan Savic. Er is belangstelling van zes ploegen, waarvan er drie serieus zijn. Dat bevestigt zaakwaarnemer Mark de Boer aan VoetbalPrimeur.

Savic is niet helemaal onbekend in Nederland. De nu 21-jarige middenvelder maakte als proefspeler indruk bij sc Heerenveen, waar hij een contractaanbieding kreeg die vanwege de bestuursperikelen weer werd ingetrokken. Bij SC Cambuur kreeg de Oostenrijker vervolgens ook een voorstel, maar dat leverde uiteindelijk geen samenwerking op.

Cambuur en Heerenveen zijn niet meer in de race, maar een doorbraak in Nederland lonkt alsnog. Zes Nederlandse clubs houden de verrichtingen van Savic nauwlettend in de gaten en drie clubs hebben serieuze belangstelling. Het management van Savic laat weten dat het in elk geval niet om ploegen uit de traditionele top-drie gaat. Ook vanuit Duitsland is overigens interesse getoond, zowel van clubs uit de Bundesliga als de Tweede Bundesliga.

Savic kwam in het verleden uit voor de Oostenrijkse grootmacht Red Bull Salzburg, de club die hij vorig jaar verruilde voor tweedeklasser LASK Linz. De voormalig jeugdinternational kwam tot 34 wedstrijden, waarin hij goed was voor één doelpunt en tien assists. LASK wil hem dan ook graag behouden, maar Savic kiest waarschijnlijk voor een toekomst elders. Zijn contract loopt af en hij heeft eenzijdig de optie om te verlengen.