Hopende Ajacied krijgt zeer goed nieuws: Het is onzeker dat hij het haalt
Ajacied waarschijnlijk alsnog naar het EK

Hopende Ajacied krijgt zeer goed nieuws: "Het is onzeker dat hij het haalt"

11-06-2015 19:48
4

Ajacied Lucas Andersen mag zich alsnog opmaken voor een trip met Denemarken onder-21, dat deelneemt aan het Europees kampioenschap voor die leeftijdscategorie. Aanvankelijk leek het er sterk op dat Andersen thuis moest blijven, maar door een blessure van een concurrent komt er een plek vrij.

Jess Thorup, de coach van het team, laat tegenover BBC Sport weten dat Emil Berggreen geblesseerd is. "En het is zo onzeker dat hij het haalt, dat het zeer waarschijnlijk is dat Andersen meegaat naar Tsjechië. Daarom doet Lucas ook mee in de oefenwedstrijd tegen Zweden", verwijst Thorup naar het land waar het EK plaatsvindt en de afsluitende pot tegen het buurland.

Dat is goed nieuws voor Andersen, die nog stille hoop hield op een uitverkiezing. "Als ik alsnog bij de groep word gehaald, wil ik topfit zijn. Het heeft ook geen zin om nog te hopen op goed nieuws, als ik er zelf niet klaar voor ben", zei hij eerder in de Deense media. Andersen sprak ook over het feit dat er een kans bestaat dat een speler geblesseerd raakt. En dat is nu het geval.