'Van Persie kan koffers pakken; United bereikt akkoord met 'Duitse' Braziliaan'
United zou achttien miljoen euro betalen

'Van Persie kan koffers pakken; United bereikt akkoord met 'Duitse' Braziliaan'

11-06-2015 20:55
4

Roberto Firmino wordt na Memphis Depay de tweede grote aankoop van Manchester United voor het nieuwe seizoen. Braziliaanse media claimen donderdag dat de Engelse grootmacht een deal heeft gesloten met TSG Hoffenheim over de verkoop van de aanvaller. 

De 23-jarige Firmino zou United een bedrag van om en nabij de achttien miljoen euro kosten. Momenteel is de international met Brazilië op pad in Chili, waar de Copa Americá binnenkort van start gaat. Als de laatste plooien rond de transfer glad zijn gestreken, kan Firmino tijdens het toernooi een medische keuring ondergaan.  

Wedden

Meer odds

Hoffenheim haalde de aanvaller in 2011 op bij Figueirense. Sindsdien groeide Firmino uit tot een vaste waarde bij de Bundesliga-club. Afgelopen seizoen tekende hij in de Duitse competitie voor zeven treffers. Namens Brazilië heeft de rechtspoot inmiddels zes duels (drie goals) afgewerkt. 

De komst van een nieuwe aanvaller naar Old Trafford zou betekenen dat Robin van Persie nog lager in de pikorde komt te staan bij manager Louis van Gaal. De Oranje-spits liet onlangs zelf ook al blijken dat hij een transfer overweegt. Manchester United is zelfs na de mogelijke komst van Firmino nog niet klaar met de renovatie van de selectie. Ook onder meer Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) en Bastian Schweinsteiger (Bayern München) prijken op de verlanglijst van Van Gaal.