Verbijstering na 'bizarre' transfer: 'Hij heeft de beste zaakwaarnemer ter wereld!'
Vijfjarig contract in Portugal

Verbijstering na 'bizarre' transfer: 'Hij heeft de beste zaakwaarnemer ter wereld!'

12-06-2015 21:49

Menig wenkbrauw werd gefronst toen Benfica vrijdag bekend maakte dat het Adel Taarabt voor vijf jaar had vastgelegd. De Marokkaanse middenvelder stond afgelopen seizoen onder contract bij Premier League-degradant Queens Park Rangers. 

De 26-jarige spelmaker kwam de laatste jaren vooral negatief in het nieuws. Zo werd hij door QPR-manager Harry Redknapp diverse malen beschimpt vanwege zijn slechte instelling en het feit dat hij met overgewicht kampte. Ook bij zijn vroegere club Tottenham Hotspur raakte Taarabt in conflict met een aantal trainers. In 2014 werd hij een halfjaar uitgeleend aan AC Milan, maar die club stuurde hem in de zomer terug naar Londen.

Vrijdag maakte QPR bekend dat het contract met Taarabt was ontbonden. Niet veel later bleek de international een vijfjarig contract te hebben getekend bij Benfica, landskampioen van Portugal. Voetbalfans uit Engeland reageerden op Twitter vol verbijstering. "Taarabt heeft de beste zaakwaarnemer ter wereld!", stelde een supporter van QPR. "Van de reserves van QPR naar de Champions League, het is niet te geloven..."