'Newcastle United wil Nederlands contingent uitbreiden met 54-voudig international'
Liverpool ook in de race

'Newcastle United wil Nederlands contingent uitbreiden met 54-voudig international'

13-06-2015 18:05

Naast Liverpool is nu ook Newcastle United in de race om Boudewijn Zenden aan te stellen als assistent-trainer. Steve McClaren, deze week benoemd als nieuwe manager van The Magpies, heeft de Nederlander laten weten dat hij welkom is op St. James' Park.

Zenden werkte in zijn periode als speler van Middlesbrough (2003-2005) samen met McClaren. De Daily Mail schrijft dat de voormalig oefenmeester van onder meer FC Twente een hoge pet op heeft van Zenden en hem bij zijn nieuwe werkgever graag aan de technische staf wil toevoegen. 

Eerder werd bekend dat ook Liverpool-manager Brendan Rodgers de Nederlander graag wil aanstellen als zijn rechterhand. In het verleden was Zenden al eens actief als assistent in de Premier League. Dat was in het seizoen 2012/13, aan de zijde van Rafa Benitez bij Chelsea. De voormalig speler van PSV en FC Barcelona stond tien jaar geleden twee seizoenen onder contract bij The Reds.

Mocht Zenden aan de slag gaan in Newcastle, dan treft de 54-voudig international van Oranje daar diverse landgenoten. Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong staan onder contract bij The Magpies.