Ibrahimovic en oud-PSV'er wijzen Zweden de weg, Zwitsers tweede
Topspits neemt twee doelpunten voor zijn rekening

14-06-2015 22:44
1

In Groep G heeft Zweden uitstekende zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor het EK. De ploeg won met 3-1 van Montenegro en liep daardoor drie punten uit op Rusland. Zwitserland heeft dankzij een 1-2 zege bij Litouwen de tweede plaats in Groep E in handen.

Zweden wist dat het bij een overwinning op Montenegro de voorsprong op Rusland kon vergroten tot vier punten. De Russen gingen eerder op de zondag namelijk verrassend onderuit tegen Oostenrijk (0-1). In Stockholm liep de ploeg van coach Erik Hamrén vlak voor rust uit naar een comfortabele voorsprong. Oud-PSV'er Marcus Berg opende na 38 minuten de score, waarna het de beurt was aan Zlatan Ibrahimovic.

De ster van Paris Saint-Germain tekende binnen vier minuten voor twee doelpunten en zette Zweden zodoende al voor rust op een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft deed Montenegro vanaf de strafschopstip nog wel wat terug via Dejan Damjanovic, maar in gevaar kwam de Zweedse zege niet. Zweden staat nu tweede achter Oostenrijk, terwijl Montenegro terug te vinden is op de vierde plaats.

Litouwen - Zwitserland
In Groep E beleefde ook Zwitserland een uitstekende speelronde. De ploeg won zelf dankzij met 1-2 bij Litouwen en zag concurrent Slovenië thuis met 2-3 verliezen van Engeland. Daardoor komen beide landen in puntenaantal gelijk (negen). Een makkelijke avond beleefden de Zwitsers overigens niet. Litouwen kwam op voorsprong via Fedor Cernych, maar Josip Drmic en Xherdan Shaqiri stelden toch nog orde op zaken.