De Tien: spitsen die interessant kunnen zijn voor Ajax

De Tien: spitsen die interessant kunnen zijn voor Ajax

22-06-2015 10:10
18

De transferperiode is van start gegaan en de clubs in de Eredivisie beraden zich al op mogelijke versterkingen. Ajax is, met een vertrek van Kolbeinn Sigthorsson in het achterhoofd, op zoek naar een nieuwe spits. Welke namen zijn interessant om te bekijken? Onderstaand tien suggesties. 

10. Dimitar Berbatov (AS Monaco - transfervrij)
Berbatov deed het afgelopen seizoen niet onverdienstelijk bij AS Monaco. De oud-spits van onder meer Manchester United en Tottenham Hotspur scoorde zeven keer in de Ligue 1 en schoot ook raak in de Champions League tegen Arsenal. Berbatov beschikt over de nodige ervaring en kan transfervrij vertrekken.

9. Nikoloas Karelis (Panathinaikos)
In de zoektocht naar een spits kan ook Karelis een rol van betekenis spelen. Karelis scoorde dit seizoen dertien keer in de Super League (Griekenland) en werd eerder al in verband gebracht met Ajax, alhoewel die interesse toentertijd werd ontkend.

8. Giampaolo Pazzini (AC Milan)
Pazzini kan transfervrij vertrekken. In Italiaanse media werd hij een paar weken geleden aan Ajax gelinkt. De afgelopen twee seizoenen moest hij bij AC Milan vooral genoegen nemen met een plaats op de bank.

7. Marc Janko (Sydney FC - transfervrij)
Bij FC Twente zal met plezier worden teruggedacht aan spits Janko. De Oostenrijker vertrekt transfervrij bij het Australische Sydney, waarvoor hij dit seizoen zestien keer scoorde in 22 competitiewedstrijden. Hij is gratis op te pikken vanwege zijn transfervrije status. 

6. Samuel Eto'o (Sampdoria)
Eto'o schermde eerder al met de belangstelling van Ajax, maar maakte in januari de overstap naar het Italiaanse Sampdoria. Bij Sampdoria scoorde Eto'o echter twee keer in achttien Serie A-wedstrijden en bleek hij niet de gewenste versterking. Een vertrek lijkt niet onlogisch, helemaal aangezien Sampdoria werkt aan een ambitieus plan.

5. John Guidetti (Manchester City - transfervrij)
Voor Guidetti, die transfervrij is, komt er een einde aan het avontuur bij Manchester City. De publiekslieveling van Feyenoord, dit seizoen verhuurd aan Celtic, mag vertrekken en wordt in verband gebracht met Udinese. In de Eredivisie kende Guidetti zijn beste seizoen tot nu toe.

4. Alfred Finnbogason (Real Sociedad)
In Spanje wilde het niet lukken voor Finnbogason en daarom lijkt het een uitstekend moment om weer vertrouwen te tanken in de Eredivisie. Bij sc Heerenveen schoot de spits de ballen er moeiteloos in. Kan hij dat kunstje herhalen bij Ajax?

3. Tomas Necid (PEC Zwolle - transfervrij)
Necid kende het afgelopen jaar een prima seizoen bij PEC. De spits, die beschikt over een transfervrije status, scoorde elf keer in de Eredivisie en leverde drie assists. Het is nog niet zeker of Necid langer blijft bij PEC.

2. Vaclav Kadlec (Eintracht Frankfurt)
Ajax wordt hevig in verband gebracht met de Tsjechische spits Kadlec. Een zware delegatie reisde eerder naar Praag, waar het EK Onder 21 wordt gehouden, om Kadlec aan het werk te zien. Naar verluidt kan de spits voor een bedrag van drie miljoen euro worden overgenomen.

1. Óscar Cardozo (Trabzonspor)
Op het gebied van ervaring is ook Cardozo een uitstekende versterking voor Ajax. De boomlange spits speelde jarenlang voor SL Benfica en kwam dit seizoen uit voor Trabzonspor, waar hij zeventien keer scoorde in de Süper Lig. Cardozo stond al op het lijstje bij de Amsterdammers en staat welwillend tegenover een overstap. De salarisstrook van de Paraguayaan kan echter een obstakel vormen.