Oranje leert van tam duel: 'Werd drie keer door dezelfde speler uitgekapt'
"Ze zijn fysiek sterk"

Oranje leert van tam duel: 'Werd drie keer door dezelfde speler uitgekapt'

15-06-2015 16:56
1

De Nederlandse vrouwen moeten in de nacht van maandag op dinsdag alle zeilen bijzetten om uitzicht te houden op de volgende ronde van het WK. Canada, het gastland van het WK voor vrouwen, vormt in de groepsfase de laatste hindernis.

Oranje heeft nog uitzicht op de koppositie, maar ook uitschakeling is nog mogelijk. De laatste groepswedstrijd ging verloren. Toen had de ploeg van trainer Roger Reijners vrij weinig in te brengen en was China met 1-0 te sterk. "Het heeft geen zin om terug te kijken", zegt verdedigster Desiree van Lunteren tegen Helden Online. "Ik werd drie keer achter elkaar uitgekapt door dezelfde speelster, maar daarna heb ik heb wel goed gedaan. Dat het stadion vol zit met Canadezen maakt me niet uit. Wij weten wat ons te doen staat en dat gaat gebeuren."

Wedden

Meer odds

Spits Vivianne Miedema verwacht een pittig duel. "Ze zijn fysiek sterk. We moeten alles geven en ons eigen spel spelen. Ik zie genoeg kansen om te winnen. En van een vol stadion moet je gewoon genieten als speelster zijnde. Dat zijn unieke momenten."