Duitser prefereert langer verblijf in Bundesliga boven uitdaging bij Van Gaal
Hij mocht voor zeventien miljoen euro vertrekken

Duitser prefereert langer verblijf in Bundesliga boven uitdaging bij Van Gaal

15-06-2015 19:37
1

Benedikt Höwedes blijft, ondanks getouwtrek, bij Schalke. De Duitse captain genoot de interesse van onder meer Arsenal en Manchester United, maar de centrale verdediger blijft in Gelsenkirchen.

In het contract van de 27-jarige verdediger stond een clausule dat hij voor een geldbedrag van zeventien miljoen euro mag vertrekken bij Schalke 04, de club van spits Klaas-Jan Huntelaar. Horst Heldt, de technisch directeur, bevestigt dat er genoeg gedadigden waren. "Ondanks twee aanbiedingen van buitenlandse clubs maakt hij daar geen gebruikt van", zegt Heldt in de media. Naast United was ook Arsenal gecharmeerd van Höwedes.

Mesut Özil, oud-speler van Schalke, hoopte nog dat Höwedes naar Londen zou komen. "Höwedes heeft de kwaliteiten om in Engeland te slagen. Dat weet ik zeker. Maar hij moeten voor zichzelf de knoop doorhakken."

Schalke eindigde afgelopen jaar op de zesde plaats in de Bundesliga. Van de 38 duels speelde Höwedes er 28. Daarin was de verdediger, die al zijn hele leven bij de blauwhemden speelt, goed voor twee treffers.