Transfervrij: deze spelers zijn gratis op te pikken bij de Russische topclubs

Transfervrij: deze spelers zijn gratis op te pikken bij de Russische topclubs

18-06-2015 13:00
2

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Russische Premjer-Liga hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van Zenit Sint-Petersburg, CSKA Moskou, Dinamo Moskou, Kuban Krasnodar en Rubin Kazan die een aflopend contract hebben.

Zenit Sint-Petersburg

Andrey Arshavin
Misschien wel de bekendste Russische voetballer van de laatste tien jaar is 34 jaar oud en heeft een aflopend contract die Zenit niet zal verlengen. Na eerder voor Arsenal gespeeld te hebben keerde de aanvaller in 2013 terug naar Rusland.

Anatoliy Tymoshchuk
De 36-jarige Oekraïner speelde het leeuwendeel van zijn loopbaan voor Shakhtar Donetsk. Via Zenit belandde hij bij het Bayern München van Louis van Gaal. Twee jaar geleden ging hij samen met Arshavin terug naar St. Petersburg.

CSKA Moskou

Sekou Oliseh
De Liberiaan speelt sinds 2009 in Moskou en met CSKA won hij in 2011 de Russische beker. Na uitleenbeurten bij het Griekse PAOK en Kuban Krasnodar, keerde hij in januari weer terug bij CSKA. Na de winter speelde hij dertien wedstrijden en maakte vier doelpunten.

Kirill Nababkin
Nabakin werd geboren in Moskou, maar bracht een groot deel van zijn jeugdopleiding door bij Shakhtar Donetsk. Via FC Moscow kwam hij in 2009 terecht bij CSKA, dat de rechtsback gratis overnam.

Sergey Chepchugov
De keeper speelde maar sporadisch sinds zijn overgang in 2010 van het Siberische Sibir Novosibirsk. Het afgelopen jaar speelde de 29-jarige speler slechts tweemaal.

Kuban Krasnodar

Evgeni Shipitsin
De dertigjarige middenvelder speelde de laatste vijf seizoenen bij Krasnodar. Bij de Russische club had hij oud AZ'er Ari als ploeggenoot, maar het is nog de vraag of dat na de zomer nog zo is.

Vitali Kaleshin
Het contract van de 34-jarige rechtsback loopt later deze maand af, maar dat wil niet zeggen dat hij geen belangrijke speler is geweest voor Krasnodar. Het afgelopen seizoen speelde hij 34 keer waarin hij twee keer scoorde.

Dinamo Moskou

Kevin Kurányi
De 33-jarige Duitser heeft in april aangegeven zijn aflopende contract bij Dinamo Moskou niet te verlengen. Het is nog onbekend wat de spits, die eerder voor VfB Stuttgart en Schalke 04 speelde, gaat doen na de zomer. In 151 wedstrijden voor Dinamo maakte hij 56 doelpunten.


* Oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák heeft een contract tot 31 december 2015

Rubin Kazan

Carlos Eduardo
De Braziliaan kwam in 2010 voor twintig miljoen euro over van 1899 Hoffenheim. De 27-jarige aanvallende middenvelder kon nooit helemaal aarden in Rusland en werd tussentijds uitgeleend aan het Braziliaanse Flamengo.

Igor Portnyagin
De 26-jarige Portnyagin maakte in maart zijn debuut voor de Russische nationale ploeg in een oefeninterland tegen Kazakhstan. Bij Rubin Kazan speelde de spits afgelopen seizoen 28 keer en hij maakte 12 doelpunten.