Ik weet dat die derby net zo hevig is als Feyenoord - Ajax, verder vrij weinig
"De president had wedstrijden bekeken in de Eredivisie"

"Ik weet dat die derby net zo hevig is als Feyenoord - Ajax, verder vrij weinig"

17-06-2015 22:45

Ricky van Haaren verruilt Nederland definitief voor Roemenië. De oud-speler van Feyenoord en FC Dordrecht tekende woensdag een tweejarig contract bij Dinamo Boekarest.

Van Haaren schermde de laatste weken met veel interesse uit het buitenland, maar Dinamo Boekarest kwam, zag en overwon. "De president had wedstrijden bekeken in de Eredivisie en heeft mij op die manier ontdekt", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Ik ben goed ontvangen en heb goed gesproken met de mensen hier. Ik ga voor het eerst naar het buitenland en dat is de reden dat ik voor deze overstap kies."

Het was geen no-brainer voor de 23-jarige middenvelder, die de financiële risico's kent. "Mochten ze niet betalen dan wordt er faillissement aangevraagd. Dat gaf mij een goed gevoel, maar je weet het uiteindelijk nooit. Of het een aantrekkelijk avontuur is? Ik zou liegen als ik zeg dat het niet beter is dan in Nederland, maar je moet altijd maar afwachten of je het geld daadwerkelijk krijgt. Tot nu toe is mijn gevoel goed."

"Ik weet dat de derby met Steaua Boekarest net zo hevig is als Feyenoord - Ajax in Nederland, maar verder weet ik vrij weinig van de club", vervolgt Van Haaren, die ook best in Nederland had willen blijven. Aanbiedingen bleven echter uit en spelen in de Jupiler League zag hij niet zitten. "Uiteindelijk is mijn periode in Nederland teleurstellend geweest. Daar ben ik gewoon eerlijk in. Ik heb er niet alles uitgehaald en ik hoop dat het hier anders gaat. Misschien is een nieuwe omgeving beter voor mij."