'Feyenoorder kiest voor interlandcarrière in Afrika en dient verzoek in bij FIFA'
Feyenoorder wil international worden

'Feyenoorder kiest voor interlandcarrière in Afrika en dient verzoek in bij FIFA'

18-06-2015 10:28
1

Elvis Manu heeft een definitieve keuze gemaakt voor een interlandcarrière. De aanvaller van Feyenoord heeft bij de wereldvoetbalbond FIFA een officieel verzoek ingediend om voortaan voor Ghana uit te mogen komen.

Beide ouders van Manutelli zijn afkomstig uit het Ghanese land. De 21-jarige aanvaller kwam zelf echter uit voor verschillende jeugdploegen van het Nederlands elftal. Ghanasoccernet meldt dat de FIFA een verzoek heeft ontvangen van de geboren Dordtenaar.

Vorige week bracht Manu nog een bezoek aan de bondscoach van de nationale ploeg, Avram Grant. Hij sprak daar met de oud-trainer van Chelsea en met voorzitter Kwesi Nyantakyi van de Ghanese voetbalbond. Eind juni meldt Manu zich weer bij Feyenoord, als op 28 juni de eerste training van de Rotterdammers op het programma staat.

Manu speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden voor de hoofdmacht van ex-trainer Fred Rutten. Hij was daarin goed voor zeven treffers. In de Europa League maakte hij in minder dan vierhonderd minuten voor de club, vier goals.