PEC Zwolle krijgt 'signalen' over Necid en zet vol in op huuralternatief
"We zijn geïnteresseerd en hebben contact gezocht met zijn club"

PEC Zwolle krijgt 'signalen' over Necid en zet vol in op huuralternatief

18-06-2015 17:44
3

Een wisseling van de wacht staat voor de deur bij PEC Zwolle. De nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen rekent niet meer op een langer verblijf van Tomas Necid en zet vol in op de komst van Lars Veldwijk.

PEC Zwolle is in gesprek met Veldwijk en zijn zaakwaarnemer, maar er zijn meer kapers op de kust. "We zijn geïnteresseerd en hebben contact gezocht met zijn club", bevestigt Gerard Nijkamp, technisch directeur van de eredivisionist, tegen Voetbal International. "Lars mag worden verhuurd, daarom is hij interessant voor ons."

Veldwijk staat sinds vorig jaar onder contract bij Nottingham Forest, maar kon het in zijn eerste seizoen niet bolwerken. De oud-spits van onder meer FC Dordrecht, FC Utrecht en Excelsior kwam slechts sporadisch in actie en scoorde niet één keer. PEC hoopt hem hoe dan ook te binden.

De club van trainer Ron Jans is genoodzaakt naar een nieuwe spits te kijken door het vertrek van Necid. De Tsjechische spits is transfervrij en mikt op een betere club dan PEC, dat verwoede pogingen deed om hem vast te leggen, maar de gesprekken inmiddels heeft gestaakt. Nijkamp: "Wij hebben signalen gekregen dat hij met andere clubs in onderhandeling is. Ik ga er niet meer van uit dat Tomás komend seizoen nog hier speelt."