'Dubbelslag PSV: club ontvangt één miljoen euro en kan zelf ook transfer afronden'
Eindhovenaren lijden behoorlijk verlies op sluitpost

'Dubbelslag PSV: club ontvangt één miljoen euro en kan zelf ook transfer afronden'

19-06-2015 09:03
1

PSV hoopt op korte termijn spijkers met koppen te slaan. De landskampioen rekent op een dubbelslag op transfergebied: Nicolas Isimat-Mirin moet snel definitief worden ingelijfd en Przemyslaw Tyton staat op het punt om te vertrekken.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag. Volgens de regionale krant is een transfer van Tyton naar VfB Stuttgart aanstaande. PSV gunt de Pool een overgang naar de Bundesliga en zelf is de goalie ook al akkoord met het aanbod uit Duitsland. Mogelijk volgt dit weekend al de presentatie, want slechts een medische keuring zou de transfer nu nog tegenhouden.

De 28-jarige Tyton kwam in de zomer van 2012 voor 2,5 miljoen euro over van Roda JC. PSV lijdt een behoorlijk verlies op de sluitpost, want de transfersom ligt nu zo rond de één miljoen euro. Tyton speelde slechts 22 competitiewedstrijden voor de Brabanders en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Elche. In de Primera División kwam hij tot 32 optredens.

PSV is zelf druk bezig om de transfer van Isimat af te ronden. De Eindhovenaren brachten eerder een bod van twee miljoen euro uit voor de publiekslieveling en dat bedrag is nu verhoogd. Volgens het ED is er nog een verschil van zo'n één miljoen euro tussen de vraagprijs van AS Monaco en het aanbod van PSV. De Monegasken zijn inmiddels enigszins naar beneden gegaan, waardoor PSV er vertrouwen in heeft dat de onderhandelingen snel kunnen worden afgerond.