Hij was fantastisch, maar Bergkamp heeft het voetbal in Engeland veranderd
"Ik weet nog dat we elke week samen golfden"

"Hij was fantastisch, maar Bergkamp heeft het voetbal in Engeland veranderd"

19-06-2015 09:52
6

Het is komend weekend op de kop af twintig jaar geleden dat Dennis Bergkamp arriveerde bij Arsenal. In Londen is men de Nederlander nog lang niet vergeten.

Bergkamp schittert jaarlijks in de lijstjes met beste Arsenal-spelers aller tijden en krijgt nog altijd veel waardering, ook van oud-ploeggenoten. Ray Parlour heeft warme herinneringen aan de huidige assistent-trainer van Ajax. "Dennis was naast een geweldige voetballer, ook iemand waarmee je lol kon trappen", vertelt de oud-middenvelder aan Sky Sports.

"Hij was een echte character, niet één van de spelers die elke avond op stap ging zoals in de old days, maar het was altijd leuk met Dennis. Ik weet nog dat we elke week samen golfden."

Bergkamp vormde een geweldig tandem met Thierry Henry, die vier jaar na de Nederlander naar Arsenal kwam. Parlour: "Henry was fantastisch, maar Dennis arriveerde iets eerder in het Engelse voetbal en heeft een grotere stempel gedrukt. Hij heeft het spelletje veranderd met de manier waarop hij trainde en werkte."