Streppel kwam naast me zitten en zei: 'Kunnen nog wel een linksback gebruiken'
Laatste kans voor verdediger

"Streppel kwam naast me zitten en zei: 'Kunnen nog wel een linksback gebruiken'"

19-06-2015 12:11
1

Nicky Kuiper hoopt bij Willem II een contract te verdienen. Bij FC Twente stond hij de laatste jaren door blessures vaker naast de kant dan op het veld. Kuiper kwam op een aparte manier binnen bij de Tilburgers.

"Ik was bij de afscheidswedstrijd van Tim Cornelisse in Tilburg, een paar weken geleden", zegt de verdediger in gesprek met de kranten van De Persgroep. "Willem II-trainer Jurgen Streppel kwam op een gegeven moment naast me zitten en zei, min of meer gekscherend: 'Wij kunnen nog wel een linksback gebruiken'. Ik reageerde positief en zag het wel zitten", is Kuiper eerlijk.

De vleugelverdediger krijgt in de voorbereiding de kans zich te bewijzen. Daar hoopt hij een contract af te dwingen en weer aan spelen toe te komen. "We beginnen maandag al. Voor mij is dat alleen maar prettig. Ik wil laten zien dat ik het niveau nog aankan. Ik speel niet meer op de rem. Dat heb ik nooit gedaan, daar schiet je niets mee op."

Kuiper zit niet bij de pakken neer als Willem II toch besluit hem niet vast te leggen. "Voor mij is het belangrijk dat ik een seizoen ga spelen en niet dat ik op de bank of tribune kom te zitten", zegt de verdediger. "En als het niet lukt? Dan ga ik op zoek naar een andere club. Ik denk in het buitenland. Ik kost niets en ben transfervrij. Als het voetbal helemaal niets meer wordt, overweeg ik een koksopleiding te volgen."