Eerste bod op middenvelder

Update: PSV krijgt bod van 10 miljoen euro binnen op Wijnaldum

19 juni 2015 om 19:44

PSV heeft een eerste bod op Georginio Wijnaldum binnen. De Russische club Zenit St. Petersburg heeft zich volgens het Eindhovens Dagblad gemeld voor de aanvoerder van de club.

Hoe hoog het bod van de Russische topclub is, is nog niet bekend. Wijnaldum kan de tweede basiskracht worden die de landskampioen verlaat. Vorige maand vertrok Memphis Depay voor bijna dertig miljoen euro naar Manchester United. Zowel Wijnaldum als de aanvaller liet een overgang vorige zomer voorbij gaan om met PSV kampioen te kunnen worden.

De technisch directeur van Zenit, Henk van Stee, gaf in een eerder stadium al aan dat de Russische ploeg spelers van PSV in de gaten hield. "De Jong en Wijnaldum zijn interessante opties", zei Van Stee toen al. "De tijd dat deze club veertig miljoen neertelde voor aankopen is voorbij. Spelers uit de Eredivisie zijn goedkoper en zijn vaak heel ver in hun ontwikkeling.

Wijnaldum speelde zich op het WK in Brazilië al in de kijker en zette die goede prestatie voort in de Eredivisie. De aanvoerder scoorde veertien keer in 33 duels en evenaarde daarmee zijn meest productieve seizoenen bij PSV (2013-2014) en Feyenoord (2010-2011).

Vorig jaar schermde Wijnaldum met de interesse van de Franse topclub Paris Saint-Germain. Ook Tottenham Hotspur was toen geïnteresseerd. Wat PSV met de aanbieding uit Rusland gaat doen, is nog onduidelijk.

Update 20:28 uur: PSV wijst bod Zenit af
PSV heeft een bod van tien miljoen euro op Georginio Wijnaldum afgewezen. Zenit St. Petersburg had dat geld over voor de aanvoerder van de Eindhovenaren, maar technisch directeur Henk van Stee van de Russische club zag het bod geweigerd worden. "We beraden ons nu op de situatie", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. De landskampioen wil volgens het dagblad een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro zien voor de middenvelder. Van Stee bevestigde overigens wel dat Zenit een bod had uitgebracht, maar wilde het bedrag niet noemen. Volgens het ED gaat het om tien miljoen.