'Tóch concurrentie voor gewilde Cillessen; club legt contact met 'nieuwe Buffon''
Spurs vreest onweerstaanbaar bod

'Tóch concurrentie voor gewilde Cillessen; club legt contact met 'nieuwe Buffon''

20-06-2015 19:55
4

De aanstaande transfer van David De Gea naar Real Madrid betekent dat de Europese keeperscarroussel op gang komt. Ajax-goalie Jasper Cillessen zou kandidaat nummer één zijn om de Spanjaard op te volgen bij Manchester United. Ook Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) wordt nog altijd genoemd. 

Hoewel Spurs de Franse keeper absoluut niet wil laten gaan, houdt het serieus rekening met een vertrek. United heeft veel geld te besteden en een megabod op Lloris is mogelijk niet te weigeren. Daarom oriënteren de Londenaren zich achter de schermen op een opvolger van de sluitpost. Italiaanse media melden dat Mattia Perin (Genoa, foto) een belangrijke kandidaat is op White Hart Lane. In Italië wordt de international 'de nieuwe Buffon' genoemd. 

Het is allesbehalve zeker dat United voor Lloris kiest. Cillessen zou bovenaan het lijstje staan van manager Louis van Gaal. Die liet zich door assistent-trainer Frans Hoek adviseren over de beste kandidaat om in de voetsporen van De Gea te treden. De transfer van de doelman is nog altijd niet beklonken, maar verwacht wordt dat de international binnen afzienbare tijd bij Real tekent. United ontvangt naar verluidt dertig miljoen euro voor De Gea.