'City en Chelsea willen van opmerkelijke regel profiteren en contacten Barça'
Middenvelder op de radar van topclubs

'City en Chelsea willen van opmerkelijke regel profiteren en contacten Barça'

20-06-2015 21:18
3

Een stap terug lijkt Alex Song goed te hebben gedaan. De middenvelder uit Kameroen lijkt na een jaar West Ham United weer op weg naar de absolute top. Manchester City en Chelsea hebben interesse.

Dat meldt Sky Sports zaterdag. Song, die zeven miljoen euro moet kosten, werd het voorbije seizoen door FC Barcelona verhuurd aan West Ham. Daar liet hij zien nog van waarde te kunnen zijn. Inmiddels hebben Chelsea en City al gesprekken met de leiding van de Catalanen gevoerd over een transfer van de Kameroener, die nog een tweejarige verbintenis heeft in Barcelona.

Omdat Song eerder al zes seizoenen voor Arsenal speelde, wordt hij volgens de Engelse voetbalregels als 'homegrown' gezien. Dat is voor Chelsea en City interessant. Elke Premier League-club moet minstens acht 'homegrown'-spelers in haar selectie hebben.

West Ham hoopt ondertussen ook nog op het vastleggen van Song, maar dat is volgens Sky kansloos. City en Chelsea zijn namelijk niet de enige topclubs die interesse hebben. Ook Southampton en AC Milan zijn al met Song in verband gebracht. Vorig seizoen maakte hij 28 optredens voor The Hammers.