'Sneijder krijgt Tottenham-miskoop van dertig miljoen als nieuwe teamgenoot'
Spits (30) maakte zeven competitiegoals in twee jaar

'Sneijder krijgt Tottenham-miskoop van dertig miljoen als nieuwe teamgenoot'

21-06-2015 10:10
2

Diverse kranten uit Turkije en Engeland zijn er van overtuigd dat Roberto Soldado op korte termijn de overstap maakt naar Turkije. De peperdure spits van Tottenham Hotspur staat op het punt om een contract te tekenen bij Galatasaray. 

Tottenham betaalde in de zomer van 2013 ongeveer dertig miljoen euro aan Valencia voor de diensten van Soldado. Het verblijf van de Spanjaard in Londen is uitgelopen op een deceptie. Onder drie trainers - Andre Villas-Boas, Tim Sherwood en Mauricio Pochettino - kwam de dertiger niet uit de verf. In de afgelopen twee seizoenen kwam Soldado welgeteld tot zeven treffers in de Premier League. 

Spurs is nu bereid om fors verlies te lijden op de voormalig speler van Real Madrid. Er zou een overeenkomst op tafel liggen met Galatasaray, de werkgever van Wesley Sneijder. De Turkse topclub wil ongeveer acht miljoen euro betalen voor Soldado. De twaalfvoudig international van Spanje (zeven treffers) kan in Istanbul een jaarsalaris van ongeveer 3,5 miljoen euro gaan verdienen.